Eiken gebouwen

Naast het plaatsen en onderhouden van rieten daken heeft Hoeben Rietdekkersbedrijf zich door de jaren heen ook gespecialiseerd in het plaatsen van eiken (bij)gebouwen. Wilt u in de tuin graag een gastenverblijf of een ander soort buitenverblijf? Wat denkt u van een bijgebouw met overdekt terras? In de zomer heb je voldoende bescherming tegen de zon en in het najaar kun je lekker lang buiten zitten en hoef je niet bang te zijn wanneer er een regenbuitje overtrekt. 

Waarom kiezen voor eiken?

Eikenhout is erg hard en zeer duurzaam en vergt het weinig onderhoud. Eikenhout is hierdoor een voordeliger alternatief voor bijvoorbeeld tropisch hardhout.

Een groot voordeel van eikenhout is dat het ondanks de hardheid redelijk makkelijk te bewerken is. Ook in het werk zijn kleine aanpassingen gemakkelijk te verwezenlijken. Hierdoor is eikenhout uitermate geschikt om een tuinhuis of (bij)gebouw op maat mee te maken. 

De belangrijkste reden dat veel mensen voor eikenhout kiezen voor hun tuinhuis of bijgebouw is het natuurlijke en warme karakter. In de loop der tijd vergrijst eikenhout enigszins en zullen er kleine scheuren in het hout ontstaan. Deze scheuren hebben geen negatieve invloed op de kwaliteit, maar benadrukken juist een landelijke en robuuste uitstraling.

Eiken is duurzaam en heeft een robuuste uitstraling!

Eiken met riet

Alhoewel er allerlei moderne constructies mogelijk zijn met eikenhout wordt het voornamelijk toegepast in de klassieke en landelijke stijl. Dergelijke eiken bijgebouwen worden afgewerkt met een hellend dak waarbij het dakspant en de kolommen volledig uit eikenhout bestaan. Bij zo’n hellend dak zijn verschillende vormen van dakbedekking mogelijk. Onder deze verschillende vormen van dakbedekking valt uiteraard ook een rieten dak.

Een rieten dak op een eiken gebouw straalt landelijkheid en veel warmte uit en zal in veel gevallen een mooier resultaat opleveren dan andere vormen van dakbedekking. Bij Hoeben Rietdekkersbedrijf bent u aan het juiste adres voor uw eiken (bij)gebouw en uw rieten kap. Twee vliegen in één klap dus!

Bel voor een afspraak

Wij zijn telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 18.00.  Buiten deze tijden kunt u ons altijd mailen of een whatsapp bericht sturen. We reageren zo spoedig mogelijk.

Laatste berichten

Contactformulier

Contact-
formulier

Contactgegevens

Contact-
gegevens

ADRES

Griendtsveenseweg 66

5753SB  Deurne (NL)

Telefoon

Gebruik één van de bovenstaande contactmogelijkheden of stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier. Wij zullen uw bericht zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Contactformulier

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze privacyverklaring.