Onderhoud

Een groot deel van onze werkzaamheden bestaat uit het onderhoud van bestaande rieten daken. De levensduur van uw rieten dak is voor een groot deel afhankelijk van het onderhoud. Op de meeste rieten daken zal er op den duur een algen- of moslaag op ontstaan. Zodra er verschijnselen van algen of mos op uw dak te zien zijn is het ten zeerste aan te raden om uw dak door ons te laten ontmossen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat uw rieten dak op den duur gerenoveerd of vervangen moet worden. Dit is een verstandige keuze als u uw woning een mooie nieuwe uitstraling wil geven en de waarde van uw huis wil verhogen voor de toekomst. Ook voor het renoveren of vervangen van een rieten dak kunt u uiteraard bij Hoeben Rietdekkerbedrijf terecht.  Het ontmossen of renoveren van een rieten dak is een klus waar onze rietdekkers met jarenlange ervaring in gespecialiseerd zijn en zij kunnen uw dak weer een nieuwe uitstraling geven. Daarnaast behoort het vakkundig afbreken en afvoeren van de oude dakmaterialen ook tot de mogelijkheden.

Wanneer heeft een rieten dak onderhoud nodig?

Algen en mos hebben een negatieve invloed op de droogtijd van het riet. Zodra u merkt dat het dak te lang vochtig blijft en/of er een groene laag of mos op het riet ontstaat, dan dient het dak  behandelt te worden. Tegenwoordig werken we meestal met azijnzuur.
Dit kunnen we regelmatig, bijvoorbeeld jaarlijks aanbrengen. Het dak blijft dan mooi lichtgrijs en algen, mossen en zelfs schimmels blijven daarmee weg. Het middel is niet schadelijk voor mens, dier en de tuin. Ook de kostprijs is in verhouding laag met een regulier mos-bestrijdingsmiddel. We hebben hier zeer goede ervaring mee.

Als het dak al behoorlijk zwaar bemost is, dan moet het rieten dak handmatig worden ontmost. Beide processen zijn een specialistische klus en kunnen bij verkeerd gebruik of handelen schade aan het riet toebrengen.

Een goed onderhouden rieten dak heeft een aanzienlijk langere levensduur!

Hoe ziet dit onderhoud er uit?

De behandeling met azijnzuur tegen algen en mos gebeurt het hele jaar door. Liefst als het riet een aantal dagen droog is geweest. We hebben een aanhanger met motorvat-spuit. Deze heeft een slang van 50 meter en een spuit-bereik van nog eens 10 meter. Hiermee kunnen wij alle voorkomende situaties spuiten. Het middel nemen we kant-en-klaar mee. Eventuele kleine reparaties kunnen vooraf/ gelijktijdig uitgevoerd worden.

Het handmatig ontmossen van een rieten dak kan gebeuren door middel van nakloppen met een zogenaamd drijfbord. Mocht het riet onder het mos inmiddels al aardig wat geleden hebben dan moet er een laagje riet van het dak worden gehaald. Met deze klus moet men heel voorzichtig te werk gaan, zodat er zo min mogelijk riet van het dak verwijderd hoeft te worden. De medewerkers van Hoeben Rietdekkersbedrijf zijn met hun jarenlange ervaring gespecialiseerd in het onderhoud van rieten daken en daarmee bent u dan ook verzekerd van een mooi dak dat er nog jaren lang als nieuw uit ziet.

Bel voor een afspraak

Wij zijn telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 18.00.  Buiten deze tijden kunt u ons altijd mailen of een whatsapp bericht sturen. We reageren zo spoedig mogelijk.

Contactformulier

Contact-
formulier

Contactgegevens

Contact-
gegevens

ADRES

Griendtsveenseweg 66

5753SB  Deurne (NL)

Telefoon

Gebruik één van de bovenstaande contactmogelijkheden of stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier. Wij zullen uw bericht zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Contactformulier

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze privacyverklaring.