Nieuwe daken

Als u kiest voor het plaatsen van een nieuw rieten dak zullen wij u ten eerste uitgebreid informeren en adviseren over het gehele proces en de mogelijkheden. De wensen van de opdrachtgever en het leveren van kwaliteit staan tijdens dit proces centraal.

Zodra er een overeenstemming tot stand is gekomen kunnen de werkzaamheden ingepland worden. Vervolgens kan er op de geplande datum begonnen worden met het opbouwen van de nieuwe rieten kap. Eventueel benodigde timmerwerken voor de kap kunnen hiermee in opgenomen worden.

Waarom een rieten dak?

Om te beginnen wordt er natuurlijk vaak gekozen voor een rieten kap vanwege de uitstraling. Een rieten dak straalt gezelligheid en warmte uit. Bij een boerderij geeft het vaak een idyllische aanblik. Naast de karakteristieke eigenschappen is het kiezen voor een rieten dak ook een milieuvriendelijke keuze. Riet is een natuurlijk materiaal dat gemakkelijk gerecycled kan worden.

Een rieten dak heeft een hele hoge isolatiewaarde. Kortom, een rieten kap houdt je huis in de winter lekker warm en in de zomer juist koel. De isolatiewaarde van een rieten dak, in combinatie met een gesloten kapconstructie, is dermate hoog dat er al heel snel een hoge RC- waarde behaald kan worden. Wij informeren u graag hier over.

Als u uw dak periodiek door ons laat onderhouden en zo eventuele problemen snel opgespoord en verholpen kunnen worden gaat het riet gemakkelijk tientallen jaren mee.

Met een rieten dak bespaar je op je energierekening!

Is mijn huis geschikt voor een rieten dak?

Veel huizen zijn geschikt voor riet, zowel een modern als een oud huis.  Als u hier nog over twijfelt kunt u misschien een rieten dak photoshoppen of een 3d tekening laten maken om hier een indruk van te krijgen. Uiteraard zijn wij van Hoeben Rietdekkersbedrijf ook bereid u hier vrijblijvend in te adviseren.

Naast de vraag of een rieten dak mooi staat op uw huis zijn er nog enkele factoren meer waar u rekening mee dient te houden:
Wanneer een woning erg dicht tussen andere huizen staat kan het dak heel moeilijk droog waaien. Als er veel grote bomen dicht bij de woning staan zal er allerlei groen in het voor- en najaar op het dak dwarrelen. Tevens zorgen deze bomen voor schaduw, waardoor het riet minder snel droogt.

Door de bovenstaande factoren zal het riet sneller groen worden en mossen zich gaan hechten waardoor er veel meer onderhoud nodig is en het riet sneller vervangen moet worden.

Bel voor een afspraak

Wij zijn telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 18.00.  Buiten deze tijden kunt u ons altijd mailen of een whatsapp bericht sturen. We reageren zo spoedig mogelijk.

Contactformulier

Contact-
formulier

Contactgegevens

Contact-
gegevens

ADRES

Griendtsveenseweg 66

5753SB  Deurne (NL)

Telefoon

Gebruik één van de bovenstaande contactmogelijkheden of stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier. Wij zullen uw bericht zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Contactformulier

Deze website maakt gebruik van cookies om volledig te kunnen functioneren en u een optimale gebruikerservaring te bieden. Door te browsen op deze website gaat u akkoord met het gebruik hiervan zoals omschreven in onze privacyverklaring.